Hieronder zie je mijn publicaties. Klik op de titel voor meer informatie of om het boek te bestellen.
2017:
De kunst van het tegendenken
Stijn van Liefland, Rudy van Stratum

Waarom kopen we niet massaal spaarlampen als we daar geld mee kunnen besparen? Waarom kopen we toch een 'goedkope' telefoon als we maandenlang aan een te duur abonnement vastzitten? Waarom gaat een gemeente de mist in met een nieuwbouwwijk en een woningbouwcorporatie met een schip? Elke dag nemen we honderden beslissingen. Meestal gaat dat goed, maar soms maken we kostbare fouten. Kunnen we deze kostbare fouten voorkomen door meer 'tegen te denken'? Daarover gaat dit boek. Tegendenken helpt bij zowel alledaagse vraagstukken als bij grote en complexe zakelijke projecten. Met veel voorbeelden en handige tools.

"De kunst van het tegendenken" kan je hier downloaden als gratis ebook/epub. Een recensie van het boek vindt u hier.
2013:
Geld is een middel
Stijn van Liefland, Rudy van Stratum

We hebben ruim 250 artikelen geschreven op onze site slimmefinanciering.nl en vonden het tijd onze belangrijkste bevindingen te bundelen in een boekje. Ons boekje gaat over geld, hoe kan het ook anders. We richten ons met ‘geld is een middel‘ op mensen die graag kwaliteit willen realiseren maar tegen barrières aanlopen. Het boekje moet stimuleren dat mensen eerder en beter na gaan denken over de vraag wat een project gaat kosten en over de vraag waarom het zoveel kost. Rationeel nadenken over rendement is hierbij de kern en wij vinden dat belangrijk. Maar, tegelijkertijd willen we laten zien dat het nooit alleen om geld draait. De praktijk leert dat projecten met een fantastisch rendement soms niet gerealiseerd worden en projecten met een slecht rendement wel. Ons verhaal over denkfouten en dynamiek geeft hier meer inzicht in.
Klik hier om Geld is een middel te downloaden
2001:
Nix is wat het lijkt
Rudy van Stratum

Niets is wat het lijkt. We denken dat we mensen van vlees en bloed zijn met een eigen wil. Maar we worden gestuurd door onze genen als het gaat om onze platte dagelijkse broodwinning en onze strijd om het bestaan. En we worden geregeerd door onze memen als we denken dat we een hogere soort met een eigen en verheven cultuur zijn. Dit klinkt misschien negatief en fatalistisch, maar zo is het niet bedoeld.
Klik hier om het boek te bestellen
2000:
Alles mag als het maar kwaliteit heeft
Rudy van Stratum

Postmodern boek. Stephen Covey gaat er hand in hand met Frits Goldschmeding. Arnold Cornelis met Robert Pirsig. Autobiografie, hobby's, werk, filosofie en organisatietips wisselen elkaar ritmisch af. Geen boek met hapklare tips, noopt wel tot nadenken.
Klik hier om het boek te downloaden als pdf.
1993-2001:
Verzamelde audio artikelen
Rudy van Stratum

Verzamelde audio-artikelen Rudy van Stratum 1993-2001
Klik hier om te downloaden.
1991:
Proefschrift 'Modelling financial assets in macroeconomic theory'
Rudy van Stratum

Kleine economische modellen in de traditie van DBJ Schouten maar dan met moderne intertemporele optimalisatie wiskunde á la Peters/vd Klundert